E-bike kopen of leasen?

Fietslease is op een (elektrische)fiets rijden tegen een vast maandbedrag. Je fietst rond zonder zorgen over onverwachte kosten van onderhoud, schade of diefstal. Dat zit bij lease allemaal in het maandbedrag. Een (elektrische) fiets leasen kan zelfs goedkoper zijn dan een fiets kopen. Lees meer en ontdek of fietslease ook iets voor jou is.

Het verschil tussen een (elektrische)fiets leasen en kopen

Het grootste verschil tussen een fiets leasen en kopen is het eigenaarschap. Als je kiest voor kopen, is de fiets direct van jou. Bij leasen is dat niet het geval. Koop je een fiets, dan zijn ook alle bijkomende kosten voor het onderhoud en de verzekering van de e-bike voor jouw rekening. Bij leasen zit dat in het maandbedrag en dat maakt dat leasen een goedkopere optie kan zijn.

Een fiets kopen is een flinke investering, zeker als je graag een nieuwe e-bike wilt kopen. Een kwalitatief goede e-bike kost al snel zo’n tweeduizend euro. Dat hoeft de aanschafpret niet te drukken, want wat je ervoor terugkrijgt is snelheid, gemak en veel fietsplezier. Zo’n hoog aanschaf bedrag is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het leasen van een fiets is mede daarom de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

De voordelen van een e-bike kopen

  • Je bent eigenaar van de fiets
  • Bij verkoop is de inruilwaarde voor jou

De voordelen van het leasen van een e-bike 

  • Geen hoge aanschafkosten
  • Geen zorgen, verzekering, pechhulp, onderhoud en reparatie zijn inbegrepen in het maandbedrag
  • Nieuwe accu wanneer de oude defect is
  • Een goede manier om uit te proberen of een e-bike iets voor jou is

Combinatie van kopen en leasen 

Unibike biedt naast reguliere e-bike lease ook optie aan om de fiets deels te kopen en deels te leasen. Op die manier spreidt u de kosten en bent u na een jaar toch eigenaar van de fiets. Lees meer over de combinatie van het leasen en kopen van een e-bike.

Een lease e-bike op internet bestellen of liever bij een lokale fietsenhandel? 

Er is tegenwoordig een breed aanbod van elektrische lease fietsen te vinden op internet. Let er bij het online bestellen van je e-bike wel op waar je terecht kunt voor onderhoud. Kies je voor leasen bij een fietsenwinkel in de buurt, dan ben je zeker van een vast aanspreekpunt en kan je altijd makkelijk terecht voor onderhoud en reparaties.

Een e-bike leasen bij Unibike