Algemeen

Waar is een UNIBIKE beschikbaar?
Een UNIBIKE kan gehuurd worden in heel Nederland. Een UNIBIKE kan worden gehaald in een van onze UNIBIKE partners.

Is de fiets die ik krijg nieuw?
Wij kunnen niet garanderen dat je een compleet nieuwe fiets krijgt. UNIBIKE members met een 3-jarige overeenkomst krijgen bij aanvang membership altijd een nieuwe UNIBIKE in bruikleen. Elke UNIBIKE is natuurlijk in goede staat. Dat zit dus wel goed.

Mag ik aanpassingen doen aan mijn UNIBIKE?
Je mag alleen aanpassingen doen die je bij inlevering van je fiets zonder beschadiging weer kunt verwijderen. Het monteren van een fietsmandje of kratje met tie-wraps is uiteraard mogelijk.

Bestellen

Hoe bestel ik een UNIBIKE?
Je kunt een UNIBIKE bestellen bij onze UNIBIKE partners of via onze website.

  1. Volg de procedure in het aanmeldingsformulier en de eerste stap is gezet.
  2. Zodra wij je bestelling hebben ontvangen zorgen wij ervoor dat deze klaar staat bij 1 van onze UNIBIKE partners.
  3. Na aflevering kun je zorgeloos fietsen op je UNIBIKE.

Abonnement

Wat is de minimale contractduur?
Ons membership voor de UNIBIKE Small 24″, UNIBIKE Small 26″, UNIBIKE Basic 28″ en UNIBIKE Comfort 28″ is af te sluiten vanaf 3 maanden. Voor het model E-bike hanteren wij minimaal 6 maanden. Na het verstrijken van de afgesloten huurperiode, worden de overeenkomst en de huurperiode automatisch voor onbepaalde tijd verlengd. Een overeenkomst voor onbepaalde tijd is maandelijks opzegbaar.

Ik wil mijn abonnement wijzigen, kan dat?
Uiteraard is het altijd mogelijk om te switchen binnen het aanbod van UNIBIKE. Wil je bijvoorbeeld van een UNIBIKE Basic naar een UNIBIKE Comfort of andersom? Dan gaan we dat direct voor je regelen. Neem contact met ons op.

Hanteren jullie een opzegtermijn?
De opzegtermijn van je UNIBIKE membership bedraagt minimaal één maand voor het einde van je membership. Je membership loopt dan nog door tot einde contractduur. Tot die tijd kun jij je fiets gewoon blijven gebruiken. Als je bij inleveren van je fiets niet hebt opgezegt, dan kost je dat 1 maand extra als boete.

Hoe zeg ik het contract op?
Je zegt jouw UNIBIKE contract op doormiddel van een e-mail te sturen naar info@unibike.nl met daarin vermeld;

  1. Jouw naam
  2. Fiets nummer
  3. Datum en tijd met wanneer je de fiets komt inleveren

Financieel

Hoe en wanneer vind een betaling plaats?
De betalingen van je UNIBIKE abonnement gaan via de automatische incasso van UNIBIKE. Deze incasso vind in de eerste week van elke nieuwe maand plaats. Indien je een abonnement via de website afsluit vind de eerste betaling plaats via iDeal.

Kan ik een factuur krijgen?
Dit is geen probleem. Neem contact met ons op en wij zorgen er voor dat je een factuur ontvangt.

Hoe kan ik mijn bankgegevens aanpassen?
Wil je jouw IBAN-rekeningnummer aanpassen, dan kunnen wij dat direct voor je regelen. Mail ons je nieuwe rekeningnummer en tenaamstelling zodat wij dit kunnen aanpassen.

Iemand anders wil voor mij betalen, is dit mogelijk?
Dit is mogelijk. Graag ontvangen we van de rekeninghouder een ondertekende e-mail waarin aan ons wordt bevestigd dat deze persoon het abonnement namens jou betaalt. Zodra we dit hebben ontvangen, passen we de gegevens aan.

Ik heb een betalingsherinnering of aanmaning ontvangen. Wat moet ik doen?
Zodra je een betalingsherinnering ontvangt is de de automatische incasso waarschijnlijk mislukt. UNIBIKE stuurt je dan een betalingsherinnering. Je kunt het bedrag vervolgens voldoen via overboeking of iDeal. Indien je niet direct kunt betalen, kun je contact met ons opnemen. We gaan dan kijken hoe we dit het beste kunnen oplossen.

Om welke reden dan ook kan er geen terugbetaling of restitutie plaatsvinden.

Reparatie

Wat te doen bij schade?

De reparaties voor de UNIBIKE zijn kosteloos. LET OP! De schade op de UNIBIKE voor de reparaties MOET je laten repareren bij de UNIBIKE Partner waarbij de fiets is opgehaald, anders zijn de reparatie kosten voor eigen rekening. De kosteloze reparaties gelden alleen bij schade die is veroorzaakt door het normaal gebruiken van de fiets, denk aan problemen met: de banden, remmen, verlichting en/of versnellingen. Bij oneigenlijke schade, is de schade voor eigen rekening. Denk hierbij aan: kapot zadel, trapper gebroken, verlichting afgebroken en schade door anderen.

Als een reparatie meerdere keren voorkomt in een korte periode, dan komt deze voor eigen rekening. De reparaties aan je UNIBIKE zullen plaatsvinden binnen 1 tot 3 werkdagen.

Gaat er iets kapot aan je UNIBIKE? Dan kun je de UNIBIKE terugbrengen naar de winkel waar je deze hebt opgehaald. Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen, dan komen wij de UNIBIKE indien nodig op afspraak bij je ophalen. Voor het ophalen van de UNIBIKE kunnen kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn standaard € 27,50,-.

Diefstal

Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen?
In geval van vermissing of diefstal van de UNIBIKE ben je verplicht om dit binnen 24 uur te melden aan UNIBIKE, de sleutel van de UNIBIKE aan ons te overhandigen en aangifte te doen. In het geval je fiets wordt gestolen ben je een eigen risico verschuldigd.

Bij diefstal en of schade bent u een eigen risico verschuldigd. U kunt dit eigen risico verlagen. U kunt namelijk een deel van dit eigen risico afkopen. Dit kost €3,00 per maand extra.

Hieronder ziet u de hoogte van het eigen risico bij diefstal en schade.

Met afkoop eigen risico: Zonder afkoop eigen risico:
UNIBIKE Small 24″: € 150,- UNIBIKE Small 24″: € 340,-
UNIBIKE Small 26″: € 150,- UNIBIKE Small 26″: € 340,-
UNIBIKE Basic 28″: € 150,- UNIBIKE Basic 27″: € 340,-
UNIBIKE Comfort 28″: € 250,- UNIBIKE Comfort 27″: € 450,-
UNIBIKE E-bike: € 500,- UNIBIKE E-bike: € 1500,-

Je ontvangt van UNIBIKE een vervangende UNIBIKE nadat de aangifte en betaling is afgerond.

Sleutel / Slot

Wanneer de Member de sleutel kwijt van de Unibike verloren is, zorgt Unibike dat er een nieuw slot op de Unibike komt, dit i.v.m. eventuele diefstal. De kosten hier van zijn € 40,00 (inclusief BTW) als u met de fiets bij ons langskomt. Als wij naar u toe moeten komen, kost dit in totaal € 67,50 (inclusief BTW).

Maattabellen

Bij Unibike vind je verschillende soorten fietsen, kinderfietsen, transportfietsen en fietsen voor volwassenen. Om je te helpen om een passende Unibike te kiezen, hebben we twee verschillende maattabellen gemaakt die je als indicatie kan gebruiken voor het bestellen van een Unibike voor kinderen of voor volwassenen. Voor kinderfietsen gebruiken we de bandenmaat in inch om de maat van de Unibike aan te geven, voor volwassenen wordt een framemaataanduiding in cm gebruikt.

Maat voor volwassenfietsen

Volwassen fietsen hebben standaard een wielmaat van 28 inch, de maat wordt daarom bepaald met de framemaat van de fiets. De framemaat geeft de afstand aan tussen het midden van de trapas en de bovenzijde van de zadelbuis. Voor iedere lengte is er een juiste framemaat en om je te helpen hebben we een tabel gemaakt. Deze dient als indicatie voor je fietskeuze. Ligt jouw framemaat tussen de twee maten, kies dan de kleinere maat. En wil je een geveerde zadelpen op je fiets plaatsen, trek dan 4 cm van de framemaat af.

Lichaamslengte Framemaat
vanaf 1m55 47 – 50 cm
vanaf 1m65 50 – 52 cm
vanaf 1m70 52 – 55 cm
vanaf 1m75 55 – 58 cm
vanaf 1m80 58 – 61 cm
vanaf 1m85 61 – 63 cm
vanaf 1m90 63 – 66 cm

Naast de maattabel is er ook een nauwkeurige manier om de framemaat te berekenen met de volgende stappen:

Meet je binnenbeenlengte door op blote voeten en met je benen zo’n 15 cm uit elkaar te gaan staan. Meet vervolgens de afstand in centimeters tussen de grond en kruishoogte en vermenigvuldig dit met 0.68 met als resultaat de bijbehorende framemaat. Ligt jouw framemaat tussen de twee maten, kies dan de kleinere maat. En wil je een geveerde zadelpen op je fiets plaatsen, trek dan 4 cm van de framemaat af.

Bekijk direct onze damesfietsen of herenfietsen!

Maat voor kinderfietsen

De maat wordt voor kinderfietsen aangeduid in inches en gebaseerd op de bandenmaat. Voor het gemak hebben we ook een indicatie van de leeftijd, de lengte en de kledingmaat toegevoegd. Wil je meer informatie over het bepalen van de juiste fietsmaat voor je kind? Lees dan onze pagina maattabel voor kinderfietsen!

Lichaamslengte Kledingmaat Leeftijdsindicatie Wielmaat
92 – 98 cm 92 – 98 3 – 4 jaar 12 inch
98 – 102 cm 98 – 102 3 – 5 jaar 14 inch
104 – 116 cm 104 – 116 4 – 6 jaar 16 inch
116 – 122 cm 116 – 122 5 – 7 jaar 18 inch
122 – 128 cm 122 – 128 6 – 8 jaar 20 inch
128 – 134 cm 128 – 134 7 – 9 jaar 22 inch
134 – 140 cm 134 – 140 8 – 10 jaar 24 inch
146 – 158 cm 146 – 158 10 – 14 jaar 26 inch
155 cm en langer vanaf 12 jaar 28 inch

Bekijk direct ons assortiment kinderfietsen!