Algemeen

Waar is een UNIBIKE beschikbaar?
Een UNIBIKE kan gehuurd worden in heel Nederland. Een UNIBIKE kan worden gehaald in een van onze UNIBIKE winkels.

Is de fiets die ik krijg nieuw?
Wij kunnen niet garanderen dat je een compleet nieuwe fiets krijgt. UNIBIKE members met een 3-jarige overeenkomst krijgen bij aanvang membership altijd een nieuwe UNIBIKE in bruikleen. Elke UNIBIKE is natuurlijk in goede staat. Dat zit dus wel goed.

Mag ik aanpassingen doen aan mijn UNIBIKE?
Je mag alleen aanpassingen doen die je bij inlevering van je fiets zonder beschadiging weer kunt verwijderen. Het monteren van een fietsmandje of kratje met tie-wraps is uiteraard mogelijk.

Bestellen

Hoe bestel ik een UNIBIKE?
Je kunt een UNIBIKE bestellen bij onze UNIBIKE Partners of via onze website.

  1. Volg de procedure in het aanmeldingsformulier en de eerste stap is gezet.
  2. Zodra wij je bestelling hebben ontvangen zorgen wij ervoor dat deze klaar staat bij 1 van onze UNIBIKE Partners.
  3. Na aflevering kun je zorgeloos fietsen op je UNIBIKE.

Abonnement

Wat is de minimale contractduur?
Ons membership voor de UNIBIKE Basic en UNIBIKE Comfort is af te sluiten vanaf 3 maanden. Na het verstrijken van de afgesloten huurperiode, worden de overeenkomst en de huurperiode automatisch voor onbepaalde tijd verlengd. Een overeenkomst voor onbepaalde tijd is maandelijks opzegbaar.

Ik wil mijn abonnement wijzigen, kan dat?
Uiteraard is het altijd mogelijk om te switchen binnen het aanbod van UNIBIKE. Wil je bijvoorbeeld van een UNIBIKE Basic naar een UNIBIKE Comfort of andersom? Dan gaan we dat direct voor je regelen. Neem contact met ons op.

Hanteren jullie een opzegtermijn?
De opzegtermijn van je UNIBIKE membership bedraagt minimaal één maand voor het einde van je membership. Je membership loopt dan nog door tot einde contractduur. Tot die tijd kun jij je fiets gewoon blijven gebruiken.

Financieel

Kan ik een factuur krijgen?
Dit is geen probleem. Neem contact met ons op en wij zorgen er voor dat je een factuur ontvangt.

Hoe kan ik mijn bankgegevens aanpassen?
Wil je jouw IBAN-rekeningnummer aanpassen, dan kunnen wij dat direct voor je regelen. Mail ons je nieuwe rekeningnummer en tenaamstelling zodat wij dit kunnen aanpassen.

Iemand anders wil voor mij betalen, is dit mogelijk?
Dit is mogelijk. Graag ontvangen we van de rekeninghouder een ondertekende e-mail waarin aan ons wordt bevestigd dat deze persoon het abonnement namens jou betaalt. Zodra we dit hebben ontvangen, passen we de gegevens aan.

Ik heb een betalingsherinnering of aanmaning ontvangen. Wat moet ik doen?
Zodra je een betalingsherinnering ontvangt is de de automatische incasso waarschijnlijk mislukt. UNIBIKE stuurt je dan een betalingsherinnering. Je kunt het bedrag vervolgens voldoen via iDeal. Indien je niet direct kunt betalen, kun je contact met ons opnemen. We gaan dan kijken hoe we dit het beste kunnen oplossen.

Reparatie

Wat gebeurt er als mijn fiets stuk gaat?
Gaat er iets kapot aan je fiets? Dan kun je naar een servicepunt van Fiets Service Nederland (FSN) voor een reparatie. Met 200 vaste servicepunten in Nederland hoef je nooit thuis te wachten tot een monteur bij je langs komt, er is altijd een service punt bij je in de buurt. De service wordt gedaan via www.fietsservicenederland.nl.

De voordelen van onze Service:

  1. Afspraak maken wanneer je het uitkomt
  2. Directe afstemming over onvoorziene noodzakelijke reparaties
  3. Geen extra kosten

Ben je verder dan 1 km van je huis, dan kun je ook gebruik maken van je FSN Pechpas. Deze unieke service wordt uitgevoerd door de ANWB. We streven er naar de (nood) reparatie ter plekke te verrichten zodat u de reis veilig kan vervolgen met je eigen fiets. Mocht dit niet lukken, of als op voorhand blijkt dat dit niet mogelijk is, brengen wij u naar één op te geven FSN (dealer)adres in Nederland, binnen een straal van maximaal 25 km van de pechlocatie.

Diefstal

Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen?
In geval van vermissing of diefstal van de UNIBIKE ben je verplicht om dit binnen 24 uur te melden aan UNIBIKE Smart Cycling, de sleutel van de UNIBIKE aan ons te overhandigen en aangifte te doen. In het geval je fiets wordt gestolen ben je een eigen risico verschuldigd.

Het eigen risico per UNIBIKE is:

UNIBIKE Basic: € 40,–
UNIBIKE Comfort: € 60,–

Je ontvangt van UNIBIKE Smart Cycling een vervangende UNIBIKE nadat de aangifte is afgerond.